Official Supplier KNHS

Sinds januari 2018 is HORKA de officiële leverancier van de KNHS team & fan kleding!
De Nederlandse teams van verscheidene hippische disciplines shinen in de HORKA team kleding!! Oranje voert de boventoon als internationale en opvallende kracht van Nederland.

De HORKA KNHS-fan collectie bestaat uit een jas, een vest, een polo, sokken en een baseball cap. Er is gebruik gemaakt van de bekende high performance stoffen in de bovenkleding van HORKA die met Polygiene en Odor Crucnh zijn behandeld om transpiratiegeur te verminderen. De jas is licht gevoerd, ademend en waterdicht. Alle items zijn ontworpen en ontwikkeld door HORKA.

DIEDERIK VAN SILFHOUT

Sinds 2016 is HORKA sponsor van Olympisch dressuurruiter Diederik van Silfhout. HORKA en Stal van Silfhout zijn een samenwerkingsverband aan gegaan om elkaar te ondersteunen en versterken. Zij schrijven geschiedenis op dezelfde bodem, vormen beiden een familiebedrijf en zijn actief in de paardensport. 

2016 was voor zowel HORKA als Diederik een speciaal jaar. HORKA bestond in 2016 60 jaar en Diederik heeft voor het eerst deel mogen nemen aan de Olympische Spelen in Rio. Ook heeft Diederik het leiderschap overgenomen in de Nederlandse top als het gaat om meest succesvolle Grand Prix Ruiter. Diederik startte in 2016 14 keer internationaal met zijn topper Arlando N.O.P. en behaalde 8 podiumplaatsen. Maastricht, Amsterdam en Den Bosch waren naast de Olympische Spelen mooie hoogtepunten. Naast Arlando N.O.P. heeft Diederik nog een aantal toppers onder het zadel. Zo brengt hij de hengsten Cupido, Expression en Scenario succesvol uit in de Prix St. George en is hij gestart met de carrière van de jonge beloftevolle hengsten Galaxie en Hometown. 

Het niveau van dressuur in Nederland staat hoog in het vaandel en wordt wereldwijd als groot voorbeeld beschouwd. HORKA ziet Diederik als een vertegenwoordiger hiervan en ondersteunt hem graag op weg naar vele successen in de toekomst! 

Volg het nieuws over Diederik van Silfhout via onze Facebook pagina. Meer over Diederik en stal van Silfhout vind je op: www.stalvansilfhout.nl
Kristy Snepvangers

De in 2004 geboren Kristy Snepvangers uit Bergen op Zoom is een talentvolle eventing amazone die, na enkele EK’s bij de pony’s, nu al goed presteert tussen de paarden. Kristy krijgt support van familiebedrijf Millstream met haar opa als fokker van talentvolle sportpaarden. Kristy vult het team van sponsorruiters goed aan en spreekt met haar YouTube video’s een jonge doelgroep aan binnen de paardensector. Zij zal, naast onze andere sponsor ruiters, producten van HORKA op enthousiaste wijze gaan vertegenwoordigen via social media, trainingen, wedstrijden en clinics

Volg het nieuws over Kristy Snepvangers via onze Facebook pagina.
Meer over Kristy vind je op haar Instagram.

Jordy Wilken

Door de samenwerking met Eventingruiter Jordy Wilken gaat HORKA actief inzetten op de Eventingsport. “Het gevoel van vrijheid en de interactie met de natuur en het buitenleven maakt de eventing een prachtige sport en bezigheid. De band die blijkt uit de samenwerking tussen mens en paard blijft bijzonder en kan ongelooflijk sterk zijn. Dit gevoel ‘The Natural Feeling’ deelt HORKA en zien wij ook terug in de Eventingsport. Wij zijn een totaalleverancier van ruiter-, paarden-, en stalproducten en willen graag ook een actieve rol spelen met onze producten in de Eventingsport. Hippisch sportmarketing bureau Triple V bracht ons in contact met Jordy Wilken. Jordy is een gepassioneerd eventing ruiter die ambitieus, no nonsens is en keihard werkt. Allemaal eigenschappen die goed bij de kernwaarden van ons bedrijf passen”, aldus Bart Horst, directeur HORKA International bv.

Jordy is erg blij met de samenwerking. “HORKA is echt een prachtig bedrijf. Ons gesprek op het Hoofdkantoor in Zwolle in de showroom zal ik niet snel vergeten. Ik was echt overdonderd dat HORKA zo’n breed gamma aan producten maakt en verkoopt. Ik ben er dan ook trots op dat ik HORKA’s naam en producten mag uitdragen.

Volg het nieuws over Jordy Wilken via onze Facebook pagina.

Ingeborg Klooster

Ingeborg Klooster is een succesvolle dressuuramazone die zich dagelijks bezig houdt met het africhten, keuringsklaar maken en oprijden van dressuurpaarden. Zij is gespecialiseerd in het Friese ras. Momenteel staan er echter aardig wat KWPN paarden op stal in training.

HORKA sponsort Ingeborg reeds enkele jaren. Ingeborg is trouw ambassadeur van HORKA. Via een collega van HORKA kwam Ingeborg te weten over het huidige assortiment.
Ik keek mijn ogen uit in de showroom! 
Ik kende HORKA van de caps en de rubberen rijlaarzen vanuit de pony tijd en had geen idee dat
HORKA nu zoveel hippe producten heeft voor ruiter en paard!’ 
Ingeborg haar favoriete producten zijn de vesten (Florida & Luna) en shirts (Miami & Jersey) van de technische stoffen die er tegenwoordig
ook met polygene behandeling zijn om onaangename luchtjes te voorkomen.

Ingeborg heeft reeds vele paarden tot in de subtop klaargestoomd.
De beste prestaties van Ingeborg zijn tot nu toe een 5e plaats met Hoppe van de Demro Stables in de klasse ZZ zwaar op het NK in 2011.
Hoppe en Ingeborg zijn uiteindelijk Grand Prix geworden en werden in 2014 5e in de kleine finale van de Grand Prix op het NK.

Wij vroegen Ingeborg wat volgens haar het belangrijkst is om haar leerlingen tijdens trainingen mee te geven.
‘Het is van groot belang om te blijven luisteren naar je gevoel. Kijk naar je paard, voel wat er gaande is en anticipeer hier op.
Dit geldt voor zowel het rijden als de verzorging daar omheen. In boeken, Videos en clinics wordt veel gezegd, dit kun je zijdelings meenemen.
Zorg voor weidegang en afwisseling in het werk. Dit houdt je paard fris en in balans.’

Klik hier voor meer informatie over Ingeborg.