Polygiene

Polygiene Odor Control Technologie
Polygiene voorkomt de groei van geur veroorzakende bacteriën en schimmels bij de bron, permanent. Om dit te doen, gebruikt Polygiene lage concentraties van zilver zout (zilverchloride), wat antimicrobiële eigenschappen heeft en van nature in water en bodem aanwezig is, om de groei van de bacteriën en schimmels te voorkomen.

De duurzame behandeling is toegepast tijdens de laatste fase van de textiel productie. De lab testen laten een hoog niveau van geur-beheersing zien, langer dan de normale levensduur van een kledingstuk. Dit is mogelijk doordat de technologie gebonden en permanent geïntegreerd is in de stof en niet uitgewassen zal worden. Polygiene technologie is alleen werkzaam op textiel zelf en met ervaring uit de gezondheidssector, heeft Polygiene haar expertise en testen toegepast om zeker te maken dat er geen effect is op de natuurlijke bacteriële flora van de huid. Polygiene is geen nanosilver.

In het HORKA assortiment zijn er verschillende kledingstukken voor de ruitersport behandeld met Polygiene. Let hiervoor op het Polygiene logo bij t-shirts, vesten en wedstrijd shirts.

Polygiene feiten
  • Geurvrij, Polygiene voorkomt de groei van geur veroorzakende bacteriën en schimmels
  • Polygiene is alleen werkzaam op textiel zelf en heeft geen effect de natuurlijke bacteriële flora van de huid
  • Polygiene odor control zal niet uitgewassen worden omdat de technologie gebonden en permanent geïntegreerd is in de stof
  • Omdat de kleding geurvrij en fris blijft, hoeft deze ook minder gewassen te worden en is de levensduur langer