Onderhoud

Om de levensduur van leerproducten te verlengen, is het goed onderhouden van deze producten belangrijk.

Algemeen
- Bewaar leerproducten op een droge en koele plek.
- Laat leerproducten nooit drogen op een verwarming, dit kan ervoor zorgen dat het leer uitdroogt en barst.
- Gebruik laarzenspanners om de vorm van de laarzen te behouden en berg de laarzen op in een laarzentas om ze te beschermen.
- Trek schoenen of laarzen aan met een schoenlepel.
- Gebruik geen leerverzorgingsproducten voor kunstleer of lakleer.

Outdoor laarzen
Om nieuwe outdoor laarzen te beschermen tegen vlekken en water, raden wij u aan om deze na aankoop in te sprayen met waterstop spray. Deze kleurloze spray zorgt ervoor dat leer en textiel water- en vuilafstotend blijven.

Verwijder het grove vuil van de outdoor laarzen door deze af te nemen met een vochtige doek en gebruik eventueel een zacht borsteltje om het vuil bij de zool te verwijderen. Laat de laarzen daarna goed drogen voordat u deze gaat behandelen. Behandel het leer van de outdoor laarzen met een schoencrème of schoensmeer en laat dit goed intrekken. Eventueel overtollig vet kan verwijderd worden met een doek. Wij adviseren om de outdoor laarzen iedere twee weken in te sprayen met waterstop spray.


Een aantal van onze outdoor laarzen bevatten suède en/of nubuck leer. Suède en nubuck leer hebben een speciale verzorging nodig, aangezien deze typen leer erg vatbaar zijn voor vocht, vet en vuil. Verwijder het vuil van de laarzen met een droge of licht vochtige doek. Het is belangrijk om niet te wrijven, dit zal er namelijk voor zorgen dat u het vuil in de laars wrijft. Laat de laarzen goed drogen. Vervolgens kunt u de laarzen insprayen met HORKA waterstop spray. Wij raden u aan om de laarzen elke twee weken in te sprayen met een HORKA waterstop spray om zo de levensduur van de laarzen te verlengen.

Rijlaarzen en jodhpurs
Om de rijlaarzen te beschermen tegen vuil en water kan er een impregneerspray gebruikt worden. Wij raden u aan om jodhpurs en rijlaarzen na aankoop in te sprayen met HORKA waterstop spray en dit vervolgens twee keer per maand te herhalen.

Voor de dagelijkse verzorging van uw rijlaarzen en jodhpurs is het verwijderen van het grove vuil met een vochtige doek voldoende. Voor het behoud van de vorm van de rijlaarzen adviseren wij gebruik te maken van HORKA laarzenspanners. Het is naast de dagelijkse verzorging ook van belang om de laarzen en jodhpurs regelmatig te behandelen. Laat de laarzen goed drogen nadat deze zijn afgenomen met een vochtige doek. Behandel de rijlaarzen daarna met een schoencrème of schoensmeer en laat dit goed intrekken. Eventuele overtollige crème kan worden verwijderd met een doek.

Harnachement
Om een zadel te beschermen tegen stof adviseren wij het gebruik van een HORKA zadelhoes voor over het zadel.

Om de levensduur van het harnachement te verlengen, is het noodzakelijk om deze producten regelmatig uitgebreid te reinigen. Ten eerste raden wij aan het leder te reinigen met leerzeep. Leerzeep reinigt, verzorgt en beschermt het leer. Vervolgens kan er een leder balsem aangebracht worden, wat er voor zorgt dat het leer verzorgt en soepel gehouden wordt. Tot slot kan er wax worden aangebracht. Dit zorgt voor bescherming en behoud van het harnachement.
.